Boende i Ramundberget

Fjällstuga, fjällhotell eller kanske en campingplats intill sjön?

Här kan ni jämföra bland olika typer av boende i Ramundbergets stugby. Läs mer om varje boendetyp och klicka er vidare för att hyra ert boende.

Stugor

Skarsvallen

Skarsvallen är det liftnära boendet. Bor ni här har ni mindre än en minuts gångavstånd till skidspår, liftar och barnbackar. När dagen i spåren är slut finner ni restauranger, afterski och spa på bekvämt avstånd. 

Stugornas lägenheter rymmer mellan fyra till tio bäddar och är utrustade med allt det väsentliga. Vissa har till och med bastu och braskamin.

Västhang

Den riktiga fjällmiljön hittar ni i Västhang. Precis intill Skarsfjället har ni detta naturnära boende som ändå behåller gångavståndet till skidspåren och Fjällgårdstorget med alla dess restauranger och skidaktiviteter.

Västhang erbjuder mysiga nybyggda boenden med två till tio bäddar. Dessa är självklart utrustade med allt ni kan tänkas behöva.

Fjällängen

I Fjällängens stugby bor ni mitt i backen. Kliv utanför dörren, ta på er skidorna och åk ner till liften för att börja er dag i backarna.

De timrade husen har en charmig, äldre stil och rymmer lägenheter med 6 till 8 bäddar. Dessa är utrustade med allt det nödvändiga, inklusive förråd för förvaring av skidutrustning.

Kvarnbäcksbyn

Ett mer avskilt boende som fortfarande håller ett nära avstånd till aktiviteterna hittar ni i Kvarnbäcksbyn. Boendet erbjuder vackra utsikter mot både berg och dal, samt en lyxig närhet till längdspåren.

Stugorna är nybyggda, familjevänliga och skyddade från vinden. Ni har bilväg ända fram till stugan och Osthangsbanan alldeles i närheten.

Gruvgården

Gruvgården är platsen för er som vill ha förstklassig utsikt över området. Den kan ni njuta av på lägenheternas stora terrasser. Med gång- eller skidavstånd till Fjällgårdstorget bor ni mitt i Ramundberget.

Varje lägenhet har en bastu och all annan nödvändig utrustning. Ni har även bykärnan med restauranger, afterski, spa och andra aktiviteter, samt hela skidsystemet i närheten

Osthangbyn

Bredvid Osthangsbanan en liten bit från Fjällgårdstorget ligger Osthangbyn. Stolsliften som tar er upp i backsystemet går precis utanför fjällstugornas dörr. En skid- och gångväg leder från Osthangbyn direkt till Fjällgårdstorget med alla dess bekvämligheter.

Fjällstugorna är av hög standard och består av lägenheter med sex till femton bäddar. Dessa är snyggt inredda och relativt nybyggda.

Hotell

Fjällgården

Bo på hotell Fjällgården för en bekväm vistelse. Gården har anor från 1930-talet och har behållit den genuina känslan från förr. I samma byggnad finner du restaurang, pool och relaxavdelning med bastu och gym.

De allra flesta rummen har två bäddar och är på 20 kvadrat, men det finns möjlighet att hyra större sviter. Frukostbuffé och trerätters middag ingår

Camping

Ramundbergets camping

Ramundbergets camping är nära aktiviteterna oavsett årstid. På sommaren har ni vandrings- och cykelleder, och på vintern har ni längd-och skoterspår direkt utanför campingplatsen. På gångavstånd hittar ni även restaurang, pool och gym.

Ta med husvagnen eller husbilen och ställ er intill sjön Ljusnan. Åtkomst till tvättmaskin, badrum och kök ingår i avgiften.